nieuws

dinsdag 5 november 2019

Lokale samenwerking centraal tijdens 45-jarig bestaan Huurdersfederatie

De Huurdersfederatie is omgezet van een vereniging naar een stichting en bestaat 45 jaar. Ter ere daarvan is er woensdag 30 oktober een groot huurdersfeest georganiseerd in de kantine van het Drenthe College Ubbekingecamp in Emmen. Bijna 100 personen hebben dit feest met ons meegevierd. Hiervan was een zeer groot aandeel huurders.

Een warm welkom 

Voor deze mooie avond is er flink uitgepakt. Speciaal voor alle aanwezigen is er een rode loper uitgerold, zodat iedereen een warm welkom kreeg. Ook was de catering perfect op orde. Er was genoeg koffie, thee, lekkere hapjes. En uiteraard ook een lekker gebakje voor in de pauze. Dit werd allemaal verzorgd door Visscherdijk Catering van het Drenthe College.

Bomvol programma  

Het feest duurde van 19:00 uur tot 21:30 uur. Op het programma stond een huurdersmarkt, een brainstormsessie en een huurdersquiz. Daarnaast waren er ook een aantal sprekers die huurders graag iets mee wilde geven. Allereerst sprak Astrid Scholtens, voorzitter van de Huurdersfederatie alle aanwezigen toe. Ze vertelde dat de Huurdersfederatie wordt omgezet van een vereniging naar een stichting en hoe wij samenwerking zien met onder meer lokale partijen. Ook was Ineke Donkervoort aanwezig om de huurders te vertellen over haar rol als huurderscommissaris in de Raad van Commissarissen van Lefier. Voor Ineke was de locatie geen onbekend terrein. Van 2009 tot 2015 is ze namelijk ook voorzitter van de Raad Van Bestuur geweest van het Drenthe College.

Samenwerking tussen bewonerscommissies

Een belangrijk onderdeel van de Huurdersfederatie zijn de bewonerscommissies. Met hen hebben wij contact om te weten wat er speelt in de wijken en dorpen. In het kader daarvan is Eric Robben geïnterviewd over zijn aandeel in de bewonerscommissie Vissershoekflat en hoe hij samenwerking ziet met andere bewonerscommissies. Hij vertelde dat hij graag informatie en kennis wil uitwisselen met andere bewonerscommissies in Angelslo. Dit wil hij graag doen in een samenwerkingsverband. Met het interview is er een oproep gedaan aan bewonerscommissies uit deze wijk of ze hier aan mee willen doen. Heeft u als bewonerscommissie interesse om hieraan mee te doen. Laat het ons weten.

Brandveiligheid, leefbare wijken en wonen & zorg

Er was ook voldoende interactie met de aanwezigen. Huurders konden meedenken over brandveiligheid, wonen & zorg en leefbare wijken. Ze moesten gezamenlijk nadenken wie hier verantwoordelijk voor zou zijn. De uitkomsten hiervan zullen binnenkort op onze website worden gezet. Ook werd de kennis van huurders even flink op de proef gesteld bij de huurdersquiz. Ze kregen allemaal vragen over de Huurdersfederatie, huren en energiebesparing. Yntse de Vries wist de meeste antwoorden en won hiermee een goedgevuld boodschappenpakket.

Huurdersmarkt met lokale partijen 

In de pauze en tijdens de borrel kon iedereen een kijkje nemen op onze huurdersmarkt. De brandweer, Buurtbemiddeling, Wijkagent Mans Stulen, Stichting Knip en Expeditie Emmerhout Energieneutraal waren aanwezig om te vertellen wat zij kunnen betekenen voor de huurders. Iedereen pakte alles uit de kast om zichzelf op een zo leuk mogelijke wijze te presenteren. De brandweer, wijkagent en Expeditie Emmerhout Energieneutraal nam veel voorlichtingsmateriaal. Stichting Knip bood de mogelijkheid voor huurders om hun in te schrijven voor de budgetcursussen. Hier was veel belangstelling voor. Buurtbemiddeling had een speciale quiz gemaakt over burenoverlast. Zij informeren hier de winnaar persoonlijk over.

We zijn blij met de opkomst en kijken plezierig op deze avond terug. Een speciale dank gaat uit naar het Drenthe College voor het beschikbaar stellen van de locatie. Daarnaast willen we ook iedereen bedanken die een cadeau aan ons heeft gegeven. We zorgen ervoor dat het een mooi plekje krijgt.

Bekijk hier een sfeerimpressie.

 

       

meer nieuws..

dinsdag 18 februari 2020

De nieuwe WOZ-Waarde is bekend!

Ieder jaar stelt de gemeente de WOZ- waarde van uw woning vast. In de eerste maanden van het jaar worden...

dinsdag 11 februari 2020

Lefier helpt huurders actiever om huurachterstand en ontruimingen te voorkomen

Woningcorporatie Lefier gaat huurders actiever helpen om betaalachterstanden, deurwaarderskosten en ontruimingskosten te voorkomen. Vanaf 10 februari wordt er gewerkt met...

woensdag 29 januari 2020

Lagere stijging huurprijs bij huurwoningen van corporaties

Het wetsvoorstel wijziging huursomstijging is zowel door de Tweede als eerste kamer aangenomen. Hiermee is de lagere huursomstjging die de...

Mis niets van de Huurdersfederatie

Schrijf u in voor de nieuwsbrief