https://www.huurdersfederatie.nl

Meer huurders met een huurachterstand

Bijna 4 op de 10 corporaties zag het aantal huurders met een huurachterstand in de eerste maanden van 2022 toenemen. Dit blijkt uit  gepubliceerde cijfers van corporatiekoepel Aedes. De Woonbond roept corporaties op om te kijken naar huurverlaging voor huurders die in de knel zitten. Daarnaast maken ze zich zorgen over de plannen die er zijn rondom de huurtoeslag.

Veel zorgen over huurtoeslag

In een persbericht schrijft de Woonbond dat ze zich zorgen maken over deze situatie. ”Veel meer huurders komen in de problemen door de stijgende vaste lasten.” Er moet dus volgens de Woonbond iets veranderen. Zo is het een slecht idee van het kabinet om huurders te korten op de huurtoeslag. Het plan is namelijk om de eigen bijdrage te verhogen en huurders voor een fictieve ‘normhuur’ huurtoeslag uit te keren. Dit betekent dat huurders geen huurtoeslag krijgen op de werkelijk huurprijs die ze betalen. Huurders met een hoge huur gaan hier op achteruit.

We vinden het belangrijk dat huurders betaalbaar wonen. In juni zijn we met een aantal huurders in gesprek geweest over dit onderwerp Het viel ons op dat huurders prioriteit stellen aan het betalen van de huur, met als gevolg dat andere kosten blijven liggen. Daarnaast vinden huurders het moeilijk om invloed uit te oefenen op de stijgende energierekening. 

meer interessante artikelen over

Betaalbaarheid Huurders wonen
×