nieuws

dinsdag 24 augustus 2021

Niet vergeten: U kunt misschien huurtoeslag krijgen over 2020

Tot 1 september is het nog mogelijk om huurtoeslag over 2020 aan te vragen. Maak een proefberekening op toeslagen.nl/huurtoeslag en bekijk of u in 2020 in aanmerking kwam voor huurtoeslag.

Waarom huurtoeslag aanvragen over 2020? 

Sinds 1 januari 2020 zijn er geen harde inkomensgrenzen meer voor huurtoeslag. Dit betekent dat uw recht op huurtoeslag niet meer in één keer vervalt, als u een paar euro meer gaat verdienen. Positief nieuws voor huurders die tussen wal en schip vallen. Dankzij deze wetgeving is er kans dat zij alsnog huurtoeslag kunnen krijgen. Belangrijk dus om direct actie te ondernemen als u denkt dat u recht heeft op huurtoeslag.

Vraagt u huurtoeslag over vorig jaar aan? Dan loopt de toeslag automatisch door in 2021. Controleer daarom ook uw gegevens van 2021.

Veranderd er iets in uw persoonlijke situatie? Geef uw wijziging door. Zet zo nodig de huurtoeslag stop per 31 december 2020

Wanneer heb ik recht op huurtoeslag? 

Bent u 18 jaar of ouder? Woont u in een woning met een eigen voordeur? Dan kunt u bekijken of u recht heeft op huurtoeslag. Let wel op! Voor het aanvragen van huurtoeslag zijn er wel een aantal voorwaarden van toepassing:

  • Uw huur mag niet te hoog zijn

De huur-en servicekosten van uw woning mochten vorig jaar niet hoger zijn dan  € 737,14 per maand. Zijn alle huisgenoten jonger dan 23? Dan mochten de huur- en servicekosten maandelijks maximaal € 432,51 zijn.

  • Uw inkomen mag niet te hoog zijn

Hoe hoog uw inkomen in 2020 mocht zijn, hangt af van uw huur, de leeftijd van u en uw huisgenoten en de samenstelling van uw huishouden.

  • Uw vermogen mag niet te hoog zijn

U mag niet te veel vermogen, zoals spaargeld hebben. U komt in aanmerking voor huurtoeslag als u eigen vermogen op 1 januari 2020 niet meer dan € 30.846 was. Voor partners samen gold een maximum eigen vermogen van € 61.692.  

Hulp nodig?

Kijk op toeslagen.nl/huurtoeslag. Of neem contact op met de BelastingTelefoon via 0800-0543 (gratis).

 

 

meer nieuws..

donderdag 30 juni 2022

Moeite met aanvragen energietoeslag? Vraag hulp!

Het is mogelijk om bij de gemeente Emmen energietoeslag aan te vragen als u deze niet automatisch hebt ontvangen. Lukt...

woensdag 29 juni 2022

Rookmelders verplicht: Alles wat u moet weten!

Rookmelders zijn per 1 juli verplicht op alle verdiepingen in uw woning. Een rookmelder zorgt ervoor dat u bij brand...

donderdag 16 juni 2022

Lefier start met bouw 8 levensloopbestendige huurwoningen in Zwartemeer

Komend najaar start Lefier met de bouw van 8 levensloopbestendige huurwoningen in Zwartemeer. Op woensdag 16 juni zijn de contracten...

Mis niets van de Huurdersfederatie

Schrijf u in voor de nieuwsbrief