nieuws

dinsdag 9 februari 2021

Noordelijke woningcorporaties willen minister van wonen

Als het ligt aan woningcorporaties uit Noord- en oost Nederland moet er een aparte minister komen voor wonen en leefbaarheid. Dit meldt het Dagblad van het Noorden.

De corporaties zien dat de leefbaarheid in de wijken enorm onder druk staat. Er zijn veel problemen en er is weinig regie. In een oproep vragen de veertig woningcorporaties om een speciale minister. Deze minister kan de problemen wel in samenhang kunnen benaderen.

Waar moet een speciale minister voor wonen voor zorgen? 

Er zijn een aantal dingen waar een minister van wonen zich voor kan inzetten:

  • Hokjes denken is verleden tijd

Op dit moment wordt er apart gedacht over ”wonen”, ”welzijn, ”veiligheid” en zorg. Dit moet verleden tijd worden. Problemen moeten meer in samenhang worden opgepakt. De woningcorporaties zien dat gemeenten en welzijnsorganisaties aan strakke regels vastzitten. Hierdoor wordt er te langzaam actie ondernomen.

  • Minder regels

Bouwen is meer dan het stapelen van stenen. Belangrijk zijn veilige buurten waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. In het noorden mogen woningcorporaties investeren in duurzaamheid en renovatie, maar de buurt afmaken door het creëren van ruimtes voor ontmoeting mag niet.

meer nieuws..

donderdag 30 juni 2022

Moeite met aanvragen energietoeslag? Vraag hulp!

Het is mogelijk om bij de gemeente Emmen energietoeslag aan te vragen als u deze niet automatisch hebt ontvangen. Lukt...

woensdag 29 juni 2022

Rookmelders verplicht: Alles wat u moet weten!

Rookmelders zijn per 1 juli verplicht op alle verdiepingen in uw woning. Een rookmelder zorgt ervoor dat u bij brand...

donderdag 16 juni 2022

Lefier start met bouw 8 levensloopbestendige huurwoningen in Zwartemeer

Komend najaar start Lefier met de bouw van 8 levensloopbestendige huurwoningen in Zwartemeer. Op woensdag 16 juni zijn de contracten...

Mis niets van de Huurdersfederatie

Schrijf u in voor de nieuwsbrief