https://www.huurdersfederatie.nl

Ongedierte in mijn woning. En nu?

Misschien ken of herken je dit! Ongedierte in jouw woning. Heel vervelend en zeker als u ze niet wegkrijgt. Maar welke ongedierte komen het meest voor? en hoe komt je er als huurder van af? Wij hebben het voor je uitgezocht.

Bedwantsen 

Bedwantsen staan ook wel bekend als wandluis. Naast muggen zorgen zij ook voor vervelende jeukende plekjes op de huid. Bedwantsen verstoppen zich graag op onzichtbare plekken als naden, kieren, randen van plafonds en het uiteinde van een bed of bank. Doordat ze niet zichtbaar zijn is het lastig om deze beestjes te bestrijden. Je kan proberen alles goed schoon te maken, dus ook alle kieren, randen en naden. Maar het meest simpele is plakband rond het bed, zodat de Bedwantsen vast komen te zitten

Muizen

Een van de meeste voorkomende ongedierte zijn muizen. Hoor je krassende geluiden in muren of plafonds, zie je donkere uitwerpselen achter of langs de muur dan kan het zomaar zijn dat je last heeft van muizen in jouw woning. Muizen komen voor in woningen die erg vies zijn, omdat het daar het meest gemakkelijk voor hen is om aan voedsel te komen. Heb je een muis in de woning? Dan is het een zaak om deze zo snel mogelijk te bestrijden. Dit kan door het zetten van een val. Zeker als er meerdere muizen zijn moet je aan de bel trekken. Het kan zijn dat je last hebt van een plaag. En dan is het raadzaam om contact op te nemen met de verhuurder.

Fruitvliegen 

Vaak zie je deze dieren bij jouw fruitmand of in de keuken. Maar wat kan je er tegen doen? Fruitvliegen zijn vooral actief in de warmere perioden. En worden niet gezien als ongedierte, terwijl dit wel het geval is. Door jouw woning hygiënisch te houden, bestrijd je de dieren uit jouw woning. Helpt dit niet? Dan is een glas azijn ook een oplossing die de moeite waard is.

Kakkerlakken 

Kakkerlakken duiken vooral in ruimtes op waar het warm en vochtig is. En ook plekken waar het smerig is. Heb je last van kakkerlakken? Dan is het noodzakelijk om deze te bestrijden, want deze beesten zijn schadelijk voor de gezondheid. Ze verspreiden namelijk gemakkelijk veel bacteriën die infecties met zich meedragen. Heb je in grotere mate last van dit ongedierte? Neem contact op met de verhuurder en zoek naar een oplossing.

Houtwormen 

Houtwormen zijn ongedierte die voornamelijk voor schade in jouw woning kunnen zorgen. Vaak is het moeilijk om te weten of je last hebt van houtwormen. Zie je gaatjes in spullen die van hout zijn gemaakt? Dan kan het zomaar zijn dat u last heeft van houtworm. Belangrijk is om dan een bestrijder in te schakelen die het kan onderzoeken en bestrijden.

meer interessante artikelen over

Huurders Kwaliteit
×