https://www.huurdersfederatie.nl

Plannen voor verduurzaming van huurwoningen aan Het Omhaal en Kolkje in Erica

Lefier heeft het plan om in april 2022 56 woningen aan het Omhaal en het Kolkje in Erica te verduurzamen. Vorige week zijn de huurders geïnformeerd.

Waarom verduurzamen? 

De komende periode wil Lefier veel woningen in Emmen gaan verduurzamen. Het doel is om ervoor te zorgen dat huurders in de toekomst comfortabel en betaalbaar blijven wonen. Voordat er gestart kan worden met de werkzaamheden moet eerst 70% van de bewoners akkoord geven.

De volgende werkzaamheden gaan plaatsvinden:

  • Isoleren en vervangen van de dakpannen
  • Het isoleren van de spouwmuren
  • Dichten van kieren
  • Plaatsen van HR++ glas
  • Aanleggen mechanische ventilatie
  • Plaatsen van zonnepanelen

Verder vindt er ook planmatig onderhoud (bijvoorbeeld vervangen CV ketel, verwijderen schoorsteen, vervangen plafonds) plaats en worden er bij woningen badkamers en keuken vervangen.

Hoe wordt de huurder betrokken? 

Het plan van Lefier was om een inloopbijeenkomst te organiseren. Helaas is dit niet doorgegaan vanwege de verscherpte coronamaatregelen. Als alternatief gaat een medewerker van Lefier huisbezoeken doen om huurders over de plannen te vertellen.

Wij zijn ook betrokken bij de verduurzaming. Onze consulent ondersteunt de bewonerscommissie. Regelmatig gaan we samen in gesprek over de voortgang. Daarnaast kunnen huurders altijd bij ons terecht als ze er niet uitkomen met Lefier of de aannemer. Houd onze website in de gaten voor ontwikkelingen.

×