nieuws

donderdag 9 december 2021

Plannen voor verduurzaming van huurwoningen aan Het Omhaal en Kolkje in Erica

Lefier heeft het plan om in april 2022 56 woningen aan het Omhaal en het Kolkje in Erica te verduurzamen. Vorige week zijn de huurders geïnformeerd.

Waarom verduurzamen? 

De komende periode wil Lefier veel woningen in Emmen gaan verduurzamen. Het doel is om ervoor te zorgen dat huurders in de toekomst comfortabel en betaalbaar blijven wonen. Voordat er gestart kan worden met de werkzaamheden moet eerst 70% van de bewoners akkoord geven.

De volgende werkzaamheden gaan plaatsvinden:

  • Isoleren en vervangen van de dakpannen
  • Het isoleren van de spouwmuren
  • Dichten van kieren
  • Plaatsen van HR++ glas
  • Aanleggen mechanische ventilatie
  • Plaatsen van zonnepanelen

Verder vindt er ook planmatig onderhoud (bijvoorbeeld vervangen CV ketel, verwijderen schoorsteen, vervangen plafonds) plaats en worden er bij woningen badkamers en keuken vervangen.

Hoe wordt de huurder betrokken? 

Het plan van Lefier was om een inloopbijeenkomst te organiseren. Helaas is dit niet doorgegaan vanwege de verscherpte coronamaatregelen. Als alternatief gaat een medewerker van Lefier huisbezoeken doen om huurders over de plannen te vertellen.

Wij zijn ook betrokken bij de verduurzaming. Onze consulent ondersteunt de bewonerscommissie. Regelmatig gaan we samen in gesprek over de voortgang. Daarnaast kunnen huurders altijd bij ons terecht als ze er niet uitkomen met Lefier of de aannemer. Houd onze website in de gaten voor ontwikkelingen.

 

meer nieuws..

donderdag 30 juni 2022

Moeite met aanvragen energietoeslag? Vraag hulp!

Het is mogelijk om bij de gemeente Emmen energietoeslag aan te vragen als u deze niet automatisch hebt ontvangen. Lukt...

woensdag 29 juni 2022

Rookmelders verplicht: Alles wat u moet weten!

Rookmelders zijn per 1 juli verplicht op alle verdiepingen in uw woning. Een rookmelder zorgt ervoor dat u bij brand...

donderdag 16 juni 2022

Lefier start met bouw 8 levensloopbestendige huurwoningen in Zwartemeer

Komend najaar start Lefier met de bouw van 8 levensloopbestendige huurwoningen in Zwartemeer. Op woensdag 16 juni zijn de contracten...

Mis niets van de Huurdersfederatie

Schrijf u in voor de nieuwsbrief