nieuws

maandag 21 maart 2022

Problemen door hoge gasprijzen? Laat het weten

Is uw woning slecht geïsoleerd? Komt u in de problemen door de hoge gasprijzen? Vul het Meldpunt Energiealarm van de Woonbond in. De Woonbond gebruikt de uitkomsten hiervan om aandacht te vragen voor hoge energiekosten in onzuinige huurwoningen en de comfort- en gezondheidsklachten die dit met zich meebrengt.

Wat valt op? 

Veel huurders hebben hun ervaring gedeeld. Er vallen een aantal dingen op:

  • Huurders zijn gemiddeld 40% kwijt aan hun inkomen aan huur en energielasten. Zelfs na het ontvangen van huurtoeslag zijn ze een groot deel kwijt aan energielasten.
  • 59% heeft een huurwoning die is gebouwd voor 1975.
  • Van het aantal meldingen heeft  51% om verbetering van de huurwoning gevraagd. In 8 van de 10 gevallen heeft de verhuurder niets gedaan om de woning te verbeteren.

De Woonbond pakt landelijk dit probleem op. Zo willen ze dat de huurtoeslag hoger wordt en dat de meest onzuinige huurwoningen snel worden geïsoleerd. Tot slot moet enkel glas als een gebrek worden gezien. Het wordt dan verplicht voor verhuurders om enkel glas te vervangen voor dubbel glas.

meer nieuws..

woensdag 18 mei 2022

Huurcommissie werkt achterstanden weg

De Huurcommissie heeft zijn achterstanden weggewerkt. Dit meldt het Algemeen Dagblad. Dit betekent dat huurders en verhuurders weer binnen de...

maandag 16 mei 2022

Breng de energierekening omlaag

Bovenwoning, flat, vrijstaand huis, rijtjeswoning, huurders wonen in allerlei soorten woningen. Toch hebben ze iets gemeen: elke Drentse huurder kan...

maandag 9 mei 2022

De jaarlijkse huurverhoging: Dit is wat u moet weten

Per 1 juli mag Lefier de huur verhogen van uw huurwoning. Dit heet de jaarlijkse huurverhoging. De huur van de...

Mis niets van de Huurdersfederatie

Schrijf u in voor de nieuwsbrief