nieuws

donderdag 7 december 2017

Renovatie Beugelstraat leidt tot ontevreden huurders

Aan de P. Beugelstraat in Nieuw-Weerdinge heeft Lefier een blok van zes woningen gerenoveerd tot Nul Op De Meter woningen. Helaas zijn de huurders van deze woningen zijn nog lang niet tevreden over hun gerenoveerde woning.

 

Nul Op De Meter woning

Een Nul Op De Meter woning levert evenveel of meer energie dan het gebruikt. In de woningen aan de Beugelstraat is een DCU geplaatst. Deze decentrale units leveren verwarming én ventilatie. Een DCU is een manier om de woning nul op de meter te kunnen krijgen. De bewoners hebben veel klachten over deze installatie. De temperatuur in de woning schommelt extreem, de installatie werkt niet goed en wordt soms ineens gloeiend heet. Monteurs komen van ver en beschikken niet altijd over het juiste materiaal en de kennis om de problemen op te lossen.

 

Veel problemen

De bewoners en bewonerscommissie hebben geen vertrouwen in de veiligheid van de installatie. In de kelder is er sprake van schimmelvorming. De geplaatste kunststoflaag aan de gevel laat los en er komen naden in. De bewoners geven aan dat zij graag in hun woning willen blijven wonen, maar dat er nu echt snel wat moet gebeuren aan de problemen.

We hebben de Woonbond ingeschakeld als deskundige partij, om er zeker van te zijn dat de wensen van de huurders worden gehoord. We hopen dat dit uiteindelijk leidt tot goede oplossingen. Inmiddels onderzoekt Lefier de mogelijkheden voor een alternatief verwarmingssysteem. Huurders krijgen ter compensatie nu een huurkorting en korting op de energierekening (energieprestatievergoeding). We houden u op de hoogte van de vorderingen.

 

Klachten over nul op de meter

Woont u in een Nul Op De Meter woning en heeft u klachten? De Woonbond heeft een meldpunt ingericht waarop u deze kenbaar kan maken. Door uw melding krijgen zij een beter beeld van wat er misloopt en goed gaat bij de nul-op-de-meterwoningen. De Woonbond wil deze meldingen bundelen en aanbieden bij verhuurders, politici en beleidsmakers om zo aandacht te vragen voor wat er beter moet. 

Bron: Emmen.nu

meer nieuws..

woensdag 12 januari 2022

Haal uw energiebespaarbox bij een bouwmarkt in de buurt

De energierekening wordt steeds hoger. Ook huurders merken hier de gevolgen van. Om te besparen op de energierekening is het...

donderdag 23 december 2021

Aangepaste openingstijden kantoor

Het kantoor van de Huurdersfederatie is vanwege kerst en oud en nieuw gesloten tot 9 januari 2022.  We wensen u...

donderdag 23 december 2021

Hoe ziet 2022 er uit voor huurders?

Het is weer tijd om vooruit te blikken op het nieuwe jaar. Voor huurders gaan er een aantal dingen veranderen....

Mis niets van de Huurdersfederatie

Schrijf u in voor de nieuwsbrief