https://www.huurdersfederatie.nl

Tijdelijk Noodfonds Energie 2024: Kom jij in aanmerking?

Dit bericht is tot stand gekomen dankzij de samenwerking van 6 lokale huurdersorganisaties binnen het werkgebied van Lefier, verenigd in het Noordelijk Overleg Lefier (NOL).

Voor de tweede keer gaat het Tijdelijk Noodfonds Energie open om mensen met een laag inkomen te helpen hun energierekening te betalen. Vorig jaar was er ook een Tijdelijk Noodfonds Energie. In totaal hebben 50.000 huishoudens in Nederland steun ontvangen via het Noodfonds.

Jouw inkomen en hoogte energierekening

Om in aanmerking te komen voor het Noodfonds wordt er gekeken naar de hoogte van de energierekening ten opzichte van het inkomen. Zo moet je een bruto-inkomen hebben van maximaal 200% van het sociaal minimum. Ook heb je zelf een energiecontract voor gas, stroom of stadswarmte bij een energieleverancier.

Het Noodfonds betaalt het deel van de maandelijkse energierekening dat hoger is als 8 tot 10% van het gezamenlijk bruto-inkomen. Per huishouden kan je een bijdrage aanvragen voor daaropvolgende 6 maanden.

Iedereen moet gebruik kunnen maken van het noodfonds

Voor iedereen moet het gemakkelijk zijn om een aanvraag te doen. Het Noodfonds neemt daarom maatregelen om ervoor te zorgen dat er meer hulp beschikbaar is. Op deze manier zijn meer mensen in staat om straks zelfstandig hun aanvraag te doen.

Start Noodfonds nog niet bekend

Het is nog niet bekend vanaf wanneer je een aanvraag kan doen voor het Tijdelijk Noodfonds Energie. Naar verwachting gebeurt dit in januari. Op de website van het Tijdelijk Noodfonds Energie kan je je aanmelden om op de hoogte te blijven.

×