nieuws

donderdag 18 juli 2019

Tweede kamer wil bescherming voor huurders in onzuinige woningen

Ziet u de gasrekening stijgen, maar weigert uw verhuurder om de woning te verduurzamen? De Tweede Kamer wil hier verandering in brengen, om te voorkomen dat huurders de dupe worden van verhuurders die weigeren duurzaamheidsmaatregelen te treffen. In een motie van PVDA, Groenlinks en SP hebben de partij opgeroepen aan het kabinet om deze huurders te beschermen tegen stijgende woonlasten. Deze motie unaniem door de Kamer aangenomen.

Minder stijgende woonlasten voor huurders in onzuinige woningen

De komende jaren wil het kabinet de belasting op gas gaan verhogen, terwijl de heffing op elektriciteit omlaag gaat. Dat moet ertoe leiden dat mensen hun woning beter gaan isoleren, kiezen voor een elektrische kookplaat in plaats van een gasfornuis. Of een warmtepomp aanschaffen in plaats van een CV-ketel. Voor een huurder is dit een grote investering, en ook ligt hiervoor een verantwoordelijkheid bij de verhuurder. Om grote stijgingen van woonlasten te voorkomen, pleitte de Woonbond in een brief aan de Tweede Kamer voor het beschermen van deze huurders. Bijvoorbeeld door het bevriezen van de huurprijs van huurwoningen met de slechtste labels. Met deze actie zou er rem gezet kunnen worden op het stijgen van de woonlasten in deze woningen. En het is een prikkel voor verhuurders om toch te verduurzamen.

Goed nieuws dus dat de Tweede Kamer het idee steunt om huurders te beschermen in onzuinige woningen.

Lees het volledige artikel op de website van de Woonbond. 

meer nieuws..

donderdag 18 juli 2019

Let op gewijzigde openingstijden

donderdag 18 juli 2019

Tweede kamer wil bescherming voor huurders in onzuinige woningen

Ziet u de gasrekening stijgen, maar weigert uw verhuurder om de woning te verduurzamen? De Tweede Kamer wil hier verandering...

maandag 24 juni 2019

Overlast van mijn buren. Wat nu?

Het is belangrijk om te wonen in een prettige buurt. Hierbij is het erg vervelend als u overlast ervaart van...

Mis niets van de Huurdersfederatie

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

captcha