nieuws

woensdag 7 april 2021

Veel reacties op vragenlijst over geluidsoverlast

De Huurdersfederatie heeft naar aanleiding van signalen van een groep huurders uit de achterban en de resultaten van een recent leefbaarheidsonderzoek gehouden door Lefier een vragenlijst over geluidsoverlast opgesteld. Tot 1 april konden huurders hier aan mee doen en aangeven in hoeverre ze geluidsoverlast ervaren in en om hun huurwoning.

We zijn blij dat de vragenlijst massaal is ingevuld en willen iedereen bedanken die de tijd heeft genomen om de enquête in te vullen. De komende periode zullen we een winnaar kiezen voor de dinerbon. Huurders die hebben aangegeven mee te willen werken aan aanvullend onderzoek  zullen we informeren als we bijvoorbeeld meer informatie nodig hebben of een vervolg willen geven aan de vragenlijst.

Wat gaat er gebeuren met de antwoorden die ik heb ingevuld? 

Uw antwoorden worden anoniem verwerkt. Op basis van de straatnaam die u heeft aangegeven gaan we de resultaten analyseren, Daarna gaan we in gesprek met Lefier over wat er gedaan kan worden om geluidsoverlast zoveel mogelijk te beperken bij huurders. Door de hoeveelheid informatie die we hebben gekregen neemt dit enige tijd in beslag.

Op basis van de gesprekken en de resultaten van de vragenlijst geven we een goede terugkoppeling aan de huurder. Helaas kunnen wij Lefier niet dwingen om alle (geluidsoverlast) problemen op te lossen. Maar we kunnen Lefier, door middel van de input van de huurders, wel laten inzien dat het heel belangrijk is om de  geluidsoverlast problemen van de huurders serieus te nemen.

Lefier heeft hun medewerking verleend aan de vragenlijst en gaan graag met ons in gesprek over de resultaten. De Huurdersfederatie heeft de ervaring dat je gezamenlijk meer kunt bereiken, dan als huurder alleen!

Wat kunt u als huurder doen tegen geluidsoverlast? 

Het is vervelend als u geluidsoverlast ervaart. U kunt allereerst met uw buren in gesprek hierover gaan. Mocht u dat lastig vinden of is dit geen uitweg? Neem dan contact op met Buurtbemiddeling.

Hier kunt u meer lezen over het werk van Buurtbemiddeling.

 

 

meer nieuws..

woensdag 7 april 2021

Veel reacties op vragenlijst over geluidsoverlast

De Huurdersfederatie heeft naar aanleiding van signalen van een groep huurders uit de achterban en de resultaten van een recent...

woensdag 24 maart 2021

Wat vinden woningzoekenden van Thuiskompas?

64% van de woningzoekenden vindt Thuiskompas gebruiksvriendelijk. Men komt gemakkelijk op de plekken wat ze zoeken en daarnaast is het...

dinsdag 23 maart 2021

Veelgestelde vragen: Is een slimme meter verplicht in de huurwoning?

Ons kantoor krijgt veel vragen over hoe het zit met het plaatsen van een Slimme meter in de huurwoning. Na...

Mis niets van de Huurdersfederatie

Schrijf u in voor de nieuwsbrief