nieuws

dinsdag 23 maart 2021

Veelgestelde vragen: Is een slimme meter verplicht in de huurwoning?

Ons kantoor krijgt veel vragen over hoe het zit met het plaatsen van een Slimme meter in de huurwoning. Na aanleiding van deze vragen hebben we contact gezocht met Lefier. Zij hebben ons informatie gegeven over wat er komt kijken bij het plaatsen van een Slimme meter.

Wat is een slimme meter? 

Een Slimme meter stuurt uw meterstanden automatisch door naar de energieleverancier. Dagelijks meet het apparaat wat uw meterstanden zijn. Maandelijks ontvangt u dan een overzicht van uw verbruik.

Op onderstaande afbeelding kunt u zien hoe een Slimme meter eruitziet.

Kan ik een Slimme meter in mijn huurwoning krijgen? 

Het is niet afhankelijk van de zittende huurder of een huurwoning een Slimme meter krijgt. Komt u als nieuwe huurder in uw huurwoning dan is het mogelijk om kosteloos een Slimme meter te laten plaatsen. U kunt dit doen binnen één jaar na het tekenen van het huurcontract.

In hoeverre heeft Lefier invloed op het plaatsen van een Slimme meter? 

Lefier kan een huurder niet verplichten om een Slimme meter te laten plaatsen. De netbeheerder regelt met de huurder alles omtrent het plaatsen van een Slimme meter. Een voorbeeld van een netbeheerder is Enexis.

Huurders die terug willen komen op een gemaakte keuze betreft de Slimme meter moeten zelf contact opnemen met de netbeheerder. Eventuele kosten voor vervanging zijn hierbij voor de huurder zelf.

meer nieuws..

woensdag 7 april 2021

Veel reacties op vragenlijst over geluidsoverlast

De Huurdersfederatie heeft naar aanleiding van signalen van een groep huurders uit de achterban en de resultaten van een recent...

woensdag 24 maart 2021

Wat vinden woningzoekenden van Thuiskompas?

64% van de woningzoekenden vindt Thuiskompas gebruiksvriendelijk. Men komt gemakkelijk op de plekken wat ze zoeken en daarnaast is het...

dinsdag 23 maart 2021

Veelgestelde vragen: Is een slimme meter verplicht in de huurwoning?

Ons kantoor krijgt veel vragen over hoe het zit met het plaatsen van een Slimme meter in de huurwoning. Na...

Mis niets van de Huurdersfederatie

Schrijf u in voor de nieuwsbrief