https://www.huurdersfederatie.nl

Wat moet ik doen bij tochtproblemen?

Wordt het niet warm in jouw woning? Heb je het idee dat er constant een koude wind door het huis waait? Dan kan het zomaar zijn dat je te maken heeft met tochtproblemen. Tochtproblemen zijn erg vervelend voor je als huurder. Naast dat het niet prettig wonen is, zorgt het voor een hoge energierekening. En dat wil je natuurlijk niet. Daarom hebben we voor je uitgezocht wat je het beste kan doen als je  hier last van hebt.  

Allereerst is het van belang om te weten waar de tocht zit. Tocht kan ontstaan bij de naden tussen een kozijn en muur of de kieren tussen een deur en een kozijn. Verder gaat er ook veel warmte weg via leidingdoorvoeren, vloer-en wandaansluitingen en de brievenbus. Door te weten waar de tocht vandaan komt, weet je ook welke maatregelen je kan treffen.

Gebruik tochtstrips

De meest simpele manier om tocht bij de naden en kieren te voorkomen is het aanbrengen van tochtstrips. Voor weinig geld kun je er zo voor zorgen dat de energierekening niet harder blijft stijgen. Milieucentraal heeft een filmpje gemaakt waarop wordt uitgelegd hoe je dit het beste aan kan pakken.

Gebruik isolatiemateriaal

Tocht ontstaat door slechte isolatie. Door de lege ruimte tussen de buiten-en binnenmuur (spouwmuur) te vullen met isolatiemateriaal kan het probleem van tocht opgelost worden. Dit is wel een duurdere investering. En kan je het beste overleggen met de verhuurder.

Ventileren

Heb je alles goed geïsoleerd? Dan is het belangrijkste om alles goed te ventileren. Zo voorkom je dat er schimmel in jouw woning ontstaat, vuile lucht de kans krijgt om de woning te verlaten en schone lucht aangevoerd wordt.  Ventileren  doet u door de ramen en deuren af en toe tegen elkaar open te zetten en hierbij de thermostaat laag te houden, maar ook een goed ventilatieysteem doet wonderen.

Wat als al deze manieren niet werken? 

Het kan voor komen dat al deze oplossingen niet werken of voor je niet haalbaar zijn. Dan hoef je niet met het probleem te blijven zitten. Het beste kun je contact opnemen met de verhuurder.  Mocht dit geen resultaat opleveren, dan kun je ook onze consulent inschakelen. Samen met jou kan hij kijken naar een oplossing. Maak een afspraak met hem door te bellen naar ons kantoor: 0591-622226 of een mail te sturen naar info@huurdersfederatie.nl

meer interessante artikelen over

Huurders Onderhoud tocht
×