nieuws

woensdag 25 augustus 2021

Wat kunt u doen tegen wateroverlast in en om de huurwoning?

Volgens de website www.overstroomik.nl is de kans klein dat Emmen overstroomd door water uit rivieren en de zee. Wel is de realiteit anders. Afgelopen zomer heeft Limburg en Friesland te maken gehad met heftige overstromingen. Door de klimaatverandering is de kans alleen maar groter dat we in Nederland te maken krijgen met extreem weer. Daarom is het belangrijk om goed voorbereid te zijn. Wat kunnen huurders doen als ze te maken hebben met wateroverlast?

Minder tegels in de tuin en een regenton 

Heeft u een tuin bij de woning? Dan kunt u een paar dingen doen om ervoor te zorgen dat water gemakkelijk uw tuin verlaat:

  • Minder tegels in de tuin 

Tegels, bestrating en asfalt zorgen ervoor dat bij hevige regenval het water niet kan worden weggevoerd. Gevolg is dat het riool overstroomd en het water de woning in kan stromen. Om dit te voorkomen helpt het om tegels te verwijderen en deze te vervangen door planten. Planten helpen namelijk om het water snel af te voeren.

U kunt zelf kiezen hoe uw watervriendelijke tuin eruit zien. Ter inspiratie hebben wij voor u een voorbeeld.

  • Regenton aansluiten op de regenpijp.

Ook een regenton helpt om het overtollige water tijdelijk op te vangen, zodat het riool het niet allemaal meteen hoeft te verwerken. Er zijn regentonnen in soorten en maten, van hoge smalle voor balkons tot grote regenschuttingen voor tuinen.

  • Samenwerken met buren, verhuurder en gemeente

Door samen te werken, kunt u meer doen om het water de baas te zijn. Denk aan het vergroenen van de gemeenschappelijke buitenruimte, ondergrondse regenwaterbuffers en daktuinen. U kunt aan de verhuurder vragen om rekening te houden met extreem weer bij onderhouds- of verbeterprojecten. U kunt hier zien wat er allemaal mogelijk is. Dit kunt u ook delen met uw verhuurder.

meer nieuws..

donderdag 30 juni 2022

Moeite met aanvragen energietoeslag? Vraag hulp!

Het is mogelijk om bij de gemeente Emmen energietoeslag aan te vragen als u deze niet automatisch hebt ontvangen. Lukt...

woensdag 29 juni 2022

Rookmelders verplicht: Alles wat u moet weten!

Rookmelders zijn per 1 juli verplicht op alle verdiepingen in uw woning. Een rookmelder zorgt ervoor dat u bij brand...

donderdag 16 juni 2022

Lefier start met bouw 8 levensloopbestendige huurwoningen in Zwartemeer

Komend najaar start Lefier met de bouw van 8 levensloopbestendige huurwoningen in Zwartemeer. Op woensdag 16 juni zijn de contracten...

Mis niets van de Huurdersfederatie

Schrijf u in voor de nieuwsbrief