https://www.huurdersfederatie.nl

Over ons

Wij zetten ons in voor jou als huurder

Jouw belang op nummer 1

De Huurdersfederatie bestaat sinds 1974 en vertegenwoordigt huurders die een woning huren in de gemeente Emmen van woningcorporatie Lefier. Namens jou oefenen we invloed uit op de plannen van Lefier.

Gesprekspartner voor Lefier en de gemeente

Dankzij de woningwet van 2015 hebben we een sterke positie als het gaat om het vertegenwoordigen van huurders. Bij alles wat we doen, staat jouw belang bovenaan. We zijn gesprekspartner voor zowel Lefier als de gemeente. We doen ook mee aan het Noordelijk Overleg Lefier (NOL). Dit is een samenwerkingsverband van 6 lokale huurdersorganisaties binnen het werkgebied van Lefier.

De Huurdersfederatie is lid van de Woonbond. De Woonbond is de landelijke belangenbehartiger voor huurders in Nederland.

Astrid Scholtens – De Wildt

Voorzitter

Hepke Wouda

Bestuurslid

Gradus Franke

Bestuurslid

Liesbeth Westen

Coördinator

Sandra Weitering

Bureaucoördinator

Cor Pijnaker

Consulent & Energiecoach

Heleanne Prins

Communicatiemedewerker

Ons Team

Ons team bestaat uit 7 enthousiaste mensen die zich dagelijks voor jou inzetten. Wil je je verhaal kwijt? We gaan graag met jou in gesprek.

Vertel ons wat jij belangrijk vindt

Onze speerpunten

We zetten ons in voor goede, voldoende en betaalbare huurwoningen in de gemeente Emmen.

Lees hier hoe we dat doen

Een woning die iedereen kan betalen

Heb je een laag of hoog inkomen? Voor iedereen moet er een geschikte huurwoning zijn. Je moet de maandelijkse huur kunnen betalen, maar ook de andere woonlasten zoals energiekosten en afvalstoffenheffing.

Een woning met lage energielasten

We zijn voorstander voor het verduurzamen van huurwoningen, omdat de energielasten hierdoor omlaag gaan. Ook is het belangrijk dat de uitvoering goed verloopt. Het verduurzamen van een huurwoning is een ingreep die veel tijd kost en huurders veel overlast bezorgt. Door tijdelijke bewonerscommissies te begeleiden en gezamenlijk te overleggen met Lefier en de aannemer over de voortgang van een project, houden we in de gaten of alles goed gaat.

Goed onderhoud van huurwoningen

Een deel van de huurwoningen is 45 jaar of ouder. Dagelijks horen we dat de kwaliteit te wensen over laat. We vinden het belangrijk dat de huurwoningen van Lefier een kwaliteit hebben die past bij deze tijd. Vocht-, tocht- en schimmelproblemen horen daar niet bij.

Wonen waar je wilt

Woningen moeten op de juiste plek worden gebouwd. Bij plannen voor nieuwe woningen moet er worden gekeken naar de wensen van inwoners en niet naar het aanbod  wat er al is. Ouderen willen bijvoorbeeld blijven in hun eigen buurt, dichtbij vrienden en/of familie. Door betere doorstroming en meer woningen te bouwen, hopen we dat mensen betere kansen krijgen om een passende woning te vinden.

Een veilige wijk of buurt

Huurders vinden het belangrijk om in een veilige buurt te wonen. De gemeente en woningcorporaties, maar natuurlijk ook de (bewoners)organisaties moeten het voortouw nemen om de wijk, dorp of buurt leefbaar te houden.

Leefbaar betekent voor ons diversiteit. Dus veel verschillende woningen in de buurt: koopwoningen, woningen met verschillende huurprijzen, woningen voor verschillende gezinsgroottes en diverse leeftijden. We denken dat een buurt zo de meeste kans maakt om leefbaar, gezellig en veilig te blijven. Het is belangrijk dat Lefier bewonersinitiatieven ondersteunt en dat huurders mee kunnen beslissen over de leefbaarheid in hun buurt.

We zetten ons voor jou in

  • We werken samen met andere partijen die zich bezighouden met betaalbaarheid en armoedebestrijding en leefbaarheid in de buurt.
  • Samen met de gemeente en woningcorporaties maken we afspraken over voldoende, betaalbare en beschikbare huurwoningen in de gemeente Emmen.
  • Regelmatig hebben we gesprekken met Lefier over de (lopende) projecten in Emmen.
  • We geven advies over de nieuwe plannen van Lefier.

Onze dienstverlening

Je vindt het fijn om serieus genomen te worden en dat er naar je wordt geluisterd. Heb je een vraag of advies? Dan kun je gratis op onze hulp rekenen. We staan je bij waar nodig en zorgen ervoor dat je er niet alleen voor staat.

Onze consulent Cor Pijnaker is onafhankelijk en adviseert huurders. Daarnaast begeleidt hij ook (tijdelijke) bewonerscommissies.

‘’Huurders weten vaak niet wat hun rechten zijn en welke stappen ze kunnen ondernemen. Ik help je gratis als je er niet uitkomt met Lefier. Allereerst bekijken wij het probleem. Wat heeft Lefier gedaan? En wat heb je zelf gedaan? Vervolgens maken we een plan om gezamenlijk tot een oplossing te komen.’’

Huurders krijgen een stem

We vinden het belangrijk om te weten wat er speelt in jouw dorp of wijk. Deze signalen brengen we onder de aandacht tijdens de gesprekken met Lefier en de gemeente. Doe mee aan ons huurderspanel of kom langs bij een gezellige bijeenkomst.

Hulp bij het verlagen van de energierekening

Onze energiecoach helpt huurders om de energierekening zo laag mogelijk te houden. Zeker met de stijgende gas- en energieprijzen is dit een grote meerwaarde. We geven tips over wat je kan doen om te besparen op je energielasten. Dit kan bij jou in de huiskamer, maar ook in de vorm van een workshop voor alle huurders in jouw complex.

De energiecoach krijgt energie van een lage energierekening. We helpen je graag om de energierekening omlaag te brengen.

Hulp en advies nodig?

Onze consulent Cor Pijnaker helpt je verder als je er niet uitkomt met Lefier. Bel naar 0591 – 62 22 26 of vul vrijblijvend ons contactformulier in.

×