https://www.huurdersfederatie.nl

Werken bij

Vacature: 2 bestuursleden (vrijwilligersfunctie)

Met affiniteit voor beleid

De Huurdersfederatie vertegenwoordigt alle huurders van woningcorporatie Lefier in de gemeente Emmen en behartigt hun belangen. We zijn gesprekspartner van Lefier en de gemeente bij de prestatieafspraken.

Het hoogste orgaan van de Huurdersfederatie is het bestuur. Ons bestuur bestaat momenteel uit 4 bestuursleden. Het bestuur wordt intensief ondersteund door 4 parttime medewerkers.

Ter versterking van het huidige bestuur zijn we op zoek naar 2 bestuursleden die graag meepraten en het leuk vinden om advies te geven op beleidsniveau.

De taken van een huurdersorganisatie zijn de afgelopen jaren uitgebreider en ingewikkelder
geworden. Dit heeft te maken met een aantal factoren:

 • Vanuit de Overlegwet hebben huurdersorganisaties rechten gekregen, die van bestuursleden bepaalde kwaliteiten vragen op beleidsniveau.
 • De wijken zijn gevarieerder dan ooit door o.a. een mix van culturen en langer zelfstandig wonende ouderen.
 • We hebben een toenemend zorg over de leefbaarheid in onze wijken en dorpen. Denk aan (energie-) armoede, eenzaamheid en een stijging van het aantal overlastsituaties.
 • Er zijn steeds minder woningen voor de groeiende groep woningzoekenden. De wachtlijst voor niet-urgenten stijgt.
 • Er wordt meer van bovenaf (o.a. wetgeving) opgelegd, terwijl er steeds meer van de samenleving wordt verwacht.

Als bestuurslid van de Huurdersfederatie ben je in staat om dat wat je ziet en hoort op het gebied van wonen, breder te trekken naar beleidsniveau en bespreekbaar te maken bij gemeente en woningcorporaties. Daarnaast ben je geïnteresseerd in de actualiteit en heb
je een creatieve- en oplossingsgerichte geest. In principe huur je een woning bij woningcorporatie Lefier. Daarnaast staan we voor deze
specifieke vacature ook open voor niet huurders of mensen die in het verleden een woning hebben gehuurd bij een woningcorporatie. Natuurlijk woon je ook in de gemeente Emmen!

Van bestuursleden verwachten wij verder:

 • Je hebt affiniteit met de sociale volkshuisvesting of je bent bereid om je hier in te verdiepen.
 • Je vindt het inspirerend om je in te zetten voor de samenleving.
 • Op dit moment ben je niet werkzaam bij een woningcorporatie.
 • Bestuurlijke ervaring heeft de voorkeur, maar is geen absolute vereiste. Dit kan ook bijvoorbeeld bij een wijk-of dorpsvereniging of een maatschappelijke- of politieke organisatie zijn.
 • Je bent 3-5 uren per week beschikbaar voor het lezen van stukken en/of deelname aan overleggen.
 • Je ziet mogelijkheden om af en toe (1 a 2 keer maand) ook overdag te vergaderen of overleggen.
 • Je bent geen familie in de 1e of 2e graad van bestuursleden of medewerkers van de Huurdersfederatie. Tevens woon je ook niet op hetzelfde adres.

Wat bieden wij? 

Een leuk en inspirerend team van mensen met het hart op de goede plaats. We zetten ons in om ervoor te zorgen dat je als bestuurslid goed kan functioneren binnen onze organisatie.Zo begeleiden we je en krijg je via ons een lidmaatschap bij de Woonbond en toegang tot
allerlei relevante kennis en (online-) trainingen. Daarnaast ontvang je een passende (vrijwilligers) vergoeding.

Solliciteren

Leuk dat je solliciteert als bestuurslid van de Huurdersfederatie. Laat hieronder jouw gegevens achter en upload jouw CV.
  Hulp en advies nodig?

  Onze consulent Cor Pijnaker helpt je verder als je er niet uitkomt met Lefier. Bel naar 0591 – 62 22 26 of vul vrijblijvend ons contactformulier in.

  ×